leuk dat je een kijkje neemt op mijn website

ik zou mezelf graag even aan je voor stellen
Anouk van Diepen

Mijn naam is Anouk (Anna Maria) van Diepen, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit De Weere.

Nadat ik in 2016 eindelijk mijn havodiploma in de pocket had, wilde ik eigenlijk een hbo-opleiding gaan doen, maar ik wist niet zo goed welke. Ik twijfelde erg tussen twee verschillende richtingen, namelijk iets waarbij ik mensen zou kunnen helpen, bijvoorbeeld social work, of iets creatiefs. Helaas kan het leven soms een onverwachte wending nemen en ging mijn hele studeerplan niet door. Ik besloot een tussenjaar te nemen, maar wilde niet het gevoel hebben dat ik een jaar van mijn leven zou verspillen.
Mijn moeder kwam toen met het idee om in mijn tussenjaar een opleiding tot visagiste te gaan doen. Eerst vond ik dit totaal niet bij mij passen, ik droeg zelf namelijk nooit make-up en was nooit echt een  meisje-meisje. Toen ik er iets langer over nadacht, bedacht ik me dat het wel een soort van combinatie zou kunnen zijn van wat ik op het hbo van plan was. Ik zou namelijk creatief bezig zijn, maar ook misschien wel iets voor mensen kunnen betekenen. Dit bleek zeker het geval! Tijdens mijn opleiding veranderde het doen van make-up toch wel naar een passie van mij!

Na een tijdje als make-up artist aan het werk geweest te zijn, en echt super veel gave dingen gedaan te hebben, merkte ik dat ik klaar was om een volgende stap te nemen, omdat ik graag zoveel mogelijk onderdelen van de beauty industrie wil leren beheersen. De volgende stap die ik besloot te nemen was een opleiding tot wenkbrauwstyliste en daarna ook wimperstyliste. Ik ben dan ook een periode werkzaam geweest als wimperstyliste in een andere salon. Hier kwam ik erachter dat ik het werken in een salon ook super leuk vond en de droom van een eigen salon begon te groeien. Ik droomde vooral van een salon waarbij mensen terecht zouden kunnen voor het complete plaatje, dus niet alleen voor hun wenkbrauwen of wimpers, maar ook voor make-up, nagels, huidverbetering, massage etc. Alles handig onder 1 dak!

Na heel lang nadenken besloot ik van mijn droom een plan te maken en dit te delen met mijn vriend en mijn ouders. Het klinkt misschien gek, maar zij stonden eigenlijk vanaf dat moment meer achter mijn plan, als dat ik dat zelf durfde te staan. Ik vond mezelf dan ook nog veel te jong om zoiets groots te ondernemen. Mijn ouders boden zelfs een kamertje in het huis aan waar ik zou mogen beginnen, dus ik besloot er voor te gaan! Ik heb nog steeds geen spijt van deze stap, want ik ben nog iedere dag heel erg blij met wat ik doe!

Ik werkte heerlijk in het kamertje wat ik van mijn ouders mocht gebruiken, maar naarmate het drukker begon te worden, werd het toch een beetje te klein en te onhandig. Het kamertje lag bijvoorbeeld naast de woonkamer en ik woon in een oude stolpboerderij die nog lekker gehorig is, waardoor mijn ouders en zusje soms de hele avond tv moesten kijken met het geluid uit. Je snapt het waarschijnlijk al wel, niet helemaal ideaal dus… Om deze reden zijn sinds 2020 de deuren van mijn nieuwe salon geopend! Nog steeds bij mijn ouders thuis in De Weere, maar deze ruimte bevindt zich achter het huis, heeft een eigen ingang en is een stukje groter!

Intussen leer ik nog steeds door om mijn uiteindelijke doel, namelijk een beautysalon die gespecialiseerd is in veel verschillende behandelingen binnen de beautyindustrie, te behalen. Daarom heb ik in de afgelopen jaren ook mijn papieren gehaald voor het doen van nagels, Indiase hoofd- en gezichtsmassages en microbladen. Met het eerste ben ik al volop bezig, maar de massages en het microbladen hoop ik ook super snel aan te kunnen bieden! En voor mij geldt dat ik echt nooit uitgeleerd ben…

Ik hoop dat je genoeg over me te weten bent gekomen, maar als je vragen voor me hebt beantwoord ik die natuurlijk graag voor je.

Wie weet tot snel!

liefs,

anouk anna maria